Daniel Müllern tilldelas Mårtenspriset 2015

Daniel Müllern tilldelas Mårtenspriset 2015

aktuellt_martenpriset2015

Framgångarna är stora för Daniel Müllern, gastronomisk ledare på Ystad Saltsjöbad. Han kan numera titulera sig som Årets kock i Skåneland samt att han har tilldelats Mårtenspriset 2015.

Under Skåneländska gastronomiska akademiens årsfest på Grand Hotel i Lund stod det klart att Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad utses till Årets kock i Skåneland samt tilldelas Mårtenspriset 2015 på 10 000 kronor. Akademin som delar ut priset arbetar för att främja den skåneländska gastronomiska kulturen.

Motiveringen löd:
En sann mathantverkare med såväl konstnärliga som högt drivna tekniska färdigheter, som utvecklar skånsk matlagning mot moderna välsmakande rätter med rötter i vår matkultur”.

Jag är oerhört lycklig över att bli tilldelad Mårtenspriset och bli uppmärksammad för den matkonst vi skapar på Ystad Saltsjöbad. Att numera kunna titulera mig som Årets kock i Skåne känns stort, säger Daniel Müllern.

Om Daniel Müllern
Daniel Müllern bestämde sig redan som tioåring för att bli kock. Han tog examen 1992 från Restaurangskolan i Malmö. Daniel har under åren provat sina vingar på erkänt fina krogar i Malmö, Göteborg och Stockholm, inklusive Operakällaren. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman. Han har tidigare mottagit priser för Årets Möteskock och Årets Köksmästare och har tävlat i Årets Kock ett flertal gånger, senast 2015.

Pressbilder & mer information:
Ladda ner pressbilder

För mer information vänligen kontakta:
Anders Nilsson, VD YSB AB
Telefon: +46 706 03 99 99
Email: [email protected]