Nero

En lyxig hemtrevlig italienare med 60 platser. Klassiska anor ifrån Fellini, sicilianska maffian och en exklusiv bakgata i Rom ska andas här. Det finns väl nästan ingen kultur som ser så allvarligt på mat och dryck som den italienska. Ansvaret vi har här är att hitta de bästa råvarorna och att på enklaste vis presentera maten med så naturliga smaker som möjligt. Caprese, Risotto, Vittello Tonato, Gnocci, Osso Bocco, Carpaccio – det är mat vi alla känner till, vår uppgift är att fånga smakerna och förstärka dem till max. Finessen bakom framgången i konceptet är att hela tiden förfina och förädla smaken för att slutligen ha den ultimata kompositionen av en italiensk fulländad resa – fast på Österlen.

För bordsbokning kontakta restaurangen på 0411-136 43 eller [email protected].

Meny för vintern 2013

Före

Hummerbisque med skaldjur & dillrimmad gurka 125:-
Minutrökt laxöring med österlenäpple, senap från Petersborg, vattenkrasse & pepparrot 135:-
Timjans gravat hjortinnanlår med brynt jordärtskockspuré, brödsallad & sötsura lingon 145:-

Under

Äpplegriljerat ankbröst med persiljebrynta trattkantareller, tranbär & potatisgratäng 275:- Rödvinsbrässerat Högrev med timjansbakade steklökar & tryffelpotatispuré 225:-
Lättrimmad Kummel ”Bouillabaisse” med fänkål, tomat, morot & rouille 245:-
Öppen lasagne med grillad aubergine, pepparfrukt, rostad tomatbuljong & basilika 195:-

Efter

Mörk choklad ”Bread ´n Butter” med blåbär & vit kaffeglass 95:-
Passionsfruktsyltad Ananas i glas med vit chokladkräm & pistagesmulor 95:-
Crème Caramell med päronsallad & citronverbena 95:-

Always

Entrecote 250g med tomatsallad, balsamico, vitlökssmör och pommes frites 325:-

Delightful

Kalix Löjrom “30g” med prästostblini, syrad grädde, rödlök & dill 175:-
Ostron schalottenlöks vinegrette & tabasco 35:-/st
Piggvar i bit med dillglaserad svartrot, lökbrynt rödvinsås & 18 månaders parmesan 375:-

Sweets

Vilhelmdals ost med spisbröd & hemkokt marmelad 95:-
Classic Crème Brûlée 75:-

Varmt välkomna till oss vid havet.