Daniel Müllern Årets Möteskock

Daniel Müllern Årets Möteskock

danielmullern

Daniel Müllern tog hem titeln Årets Möteskock 2014

Daniel Müllern, gastronomisk ledare på Ystad Saltsjöbad, tog hem titeln Årets Möteskock när 24 av Sveriges bästa kockar från konferensanläggningar över hela landet tävlade i Stockholm igår.
Daniel Müllern har varit semifinalist i Årets Kock flera gånger och är just nu aktuell i TV-programmet Köksmästarna. Tävlingen ägde rum i Aveqias lokaler i Stockholm och arrangerades av ActionFairs. De tävlande kockarna i Årets Möteskock fick två och en halv timme på sig att skapa en konferensmiddag bestående av två rätter för fyra personer utifrån samma givna råvaror. Råvarulistorna tillkännagavs för deltagarna för en vecka sedan och kockarna har sedan dess kunnat arbeta fram menyerna och öva.

– Jag är oerhört glad för priset, det är ytterligare ett steg i rätt riktning för Ystad Saltsjöbads satsning när det gäller våra gästers matupplevelse. Och ett steg i min egen utveckling som matlagare, säger Daniel Müllern om segern.
Daniels meny kännetecknades av hans stil och är typisk för vad som kan serveras mötesdeltagare en dag på Ystad Saltsjöbad.

Förrätt: Sockersaltad sotad lax med betor, pepparrot och krasse
Varmrätt: Mjölkpocherad kyckling och kycklingballotine, med ljummen sallad på vårens primörer, pocherat lantägg och dillbuljong.

Över 200 konferensbokare besökte minimässan i anslutning till tävlingen. Moderator var Carl-Jan Granqvist i juryn satt av Fredrik Eriksson, Christina Möller och Sigrid Barany.