Åsas dryckestips

Åsas dryckestips

Med hösten kommer många spännande nya drycker, både med och utan alkohol, till oss, något vår grymma sommelier Åsa Mårtensson givetvis jublar över! Att vi har flera barer runtom på hotellet, alla med sin unika miljö och stil gör inte det hela sämre. Vi bad Åsa tipsa om några av säsongens nyheter och favoriter, samt vart och hur man bäst avnjuter dem! Drick och ät dig runt Ystad Saltsjöbad vid ditt nästa besök.

Vi börjar i Captain´s Bar, vår snygga bar en trappa upp i spaavdelningen. Här tipsar Åsa om Hög Standard IPA från Lundabryggeriet. ”En lokal öl för dig som önskar lite mer smak & humle. Funkar bra att dricka på egen hand eller i trevligt sällskap, och särskilt bra i spa’ts badrock!”

I Vitas finns det ett utmärkt alkoholfritt alternativ i Päronmusten eller Fläderdrycken från Sövde Musteri – även dessa lokalt tillverkade. Åsa hälsar att ”båda är riktigt trevliga till vår förrätt med Getost, rödbeta, honung & Pinjenötter”. Från Sövde har vi även en annan dryck som heter AppleFrost – det är äppelmust gjord på frusna äpplen blandat med Calvados. Helt fantastiskt gott till hårdost, speciellt Comté & Gruyere, om vi får tro Åsa.

I Port berättar Åsa stolt att vi precis fått hem något som hon letat efter ett tag– riktigt bra engelskt bubbel! ”England har perfekta förutsättningar för att göra mousserande vin i samma kvalitetsklass som Champagne. The Trouble with Dreams, Wiston Estates 2013 från Sussex är perfekt och kul att testa som fördrink, till ostron eller till vår Moules Mariniere.”