Guldkorn

Tjuvstarta upplevelsen på vägen hit

Hej! Nu är det nära. Vi ser fram emot att få välkomna dig hit till oss på Ystad Saltsjöbad. Vi brinner för upplevelsen och tänker att också resan hit kan vara en del av den. Här nedan har vi samlat några guldkorn på vägen, allt från kafé till krog till pizzor du inte visste fanns bland natursköna åkrar.

Kör försiktigt så ses vi snart!

Hörte Brygga

Hörte Hamn, Dybäck 465, 274 54 Skivarp
www.hortebrygga.se
Avstånd från Ystad Saltsjöbad: 23 km/ 28 min.
Kompetensen i köket är imponerande och återspeglar sig såväl i maten som bemötandet. Med erfarenhet från Sveriges bästa krogar blir det riktigt gott men aldrig krystat. Missa inte de a la minute-gjorda kakorna.

Friden gårdskrog

Mellby 267,277 35 Kivik
www.friden.nu
Avstånd från Ystad Saltsjöbad: 46 km/ 46 min.
Det är något speciellt att leta sig ut bland åkrarna uppe i Kivik. Du tror att det är Pippi Långstrumps pappa som står i pizzaugnen och bakar pizzor. Utbudet är både stort och kreativt och du kommer garanterat äta en pizza som du inte trodde fanns.

Olof Viktors

Österlenvägen 86, 270 21 Glemmingebro
www.olofviktors.se
Avstånd från Ystad Saltsjöbad: 11 km/ 11 min.
Detta prisbelönta kafé, som vunnit otaliga priser för sina bakverk, ligger lagom långt bort från Saltsjöbaden. Det är inte bara bakverken i sig som gör att du åker dit. Kaffet och kakan smakar lite bättre i den extremt avkopplande miljön, favorit är morotskakan och citronpajen.

Holy Smoke BBQ

Krapperups Kyrkoväg 116, 263 76 Nyhamnsläge
www.holysmokebbq.se
Avstånd från Ystad Saltsjöbad: 149 km/ 1h 50 min.
Värt en avstickare ut på Kullaberg, inte bara vackra omgivningar utan riktigt rökiga ribs och burgare. Ta gärna en promenad ute i Kullaberg Naturreservat, kan behövas efter en lättare måltid 😉