ESS Group och Peab skapar ny destination i Västerås

ESS Group och Peab skapar ny destination i Västerås

ESS Group och Peab skapar ny destination i Västerås

Nya roliga saker på gång i vår lilla koncern.

I snart ett decennium har ESS framgångsrikt skapat koncept, reseanledningar och destinationer i hotell- och restaurangbranschen, från Ystad i söder till Funäsdalen i norr. Nästa satsning är Västerås, där ESS tillsammans med Peab nu bygger hotell i en spektakulär kulturfastighet vid Öster Mälarstrand, det gamla ångkraftverket Kokpunkten.

Ångkraftverket togs i drift 1917 och försörjde Västerås och stora delar av Sverige med energi innan det avvecklades helt 1992. Genom storsatsningen skall verket nu få nytt liv och byggas om till destinationshotell med 220 rum, restauranger, mötesanläggning och spa.

”Utan Peab hade projektet aldrig varit möjligt att genomföra och vi är både stolta och tacksamma för möjligheten att tillsammans få bygga en unik destination baserad på gemensamma värderingar och idéer”, säger Carl Lundgren, ESS Group.

I kombination med det redan öppnade Actionbadet är målet att skapa ytterligare en stark reseanledning som bidrar till att Västerås blir en självklar destination för alla åldrar.

”Vår ambition är alltid att bygga mötesplatser där människor vill umgås och stanna länge – platser man längtar efter och vill återkomma till. Vi försöker se bortom det traditionella i såväl hotell- som restaurangvärlden och istället skapa karaktärsstarka upplevelser som är moderna, levande och åtråvärda. Som gäst ska man bli inspirerad av att vi skiljer oss från allt annat på marknaden”, säger Carl och avslutar;

”Hotellet och upplevelsen skall vara värt att göra en omväg för, och vi hoppas att invånarna i Västerås kommer att bli lika stolta som vi!”

Hotellet förväntas öppna under hösten 2017.

För mer information, kontakta:
Carl Lundgren, ESS Group, + 46 768 788 350

 

Ystad Saltsjöbads foto.