YSB120

120-gamla-huset

Ystad Saltsjöbad fyller 120 år

Fira med oss och vinn lyxigt jubileumspaket

Det sägs att tiden går fort när man har roligt och aldrig har väl detta påstående passat bättre. Ystad Saltsjöbad firar nämligen 120 år, vilket känns både otroligt och helt fantastiskt!

Det var i 1896 som Ystads apotekare och kommunalpolitiker Salomon Smith, tillsammans med John Tengberg, lämnade in en motion om att det borde skapas ett hotell och samlingsplats vid havet i Sandskogen. Redan året efter uppfördes badhotellet Ystad Saltsjöbad, som var en trevåningsbyggnad i trä med matsal och 12 rum med verandor med snickarglädje. Intill uppförde man byggnaden där gästerna kunde njuta av varm- och kallbadhus 1913 utbröt tyvärr en brand som förstörde byggnaden, men 1927 byggde man en ny huvudbyggnad, som än idag innehåller restaurang och hotellrum. Sedan dess har hotellet sakta men säkert byggts ut under åren, nu senast i form av utbyggnaden av spaavdelningen 2014.

Att få förvalta en plats med så mycket historia är givetvis ett privilegium och något vi är extremt stolta över. Samtidigt tror vi att det bästa sättet att göra just detta är att ständigt blicka framåt. Vi ska ju fortsätta skapa unika upplevelser  för dig i (minst!) 120 år till! Därför tror vi också att det är just du, vår kära gäst, som bäst berättar för oss vart vi bör vara om 120 år!

fx_dividerrubrik

splash_dagspaserbjudande

 

120-kollage