Ystad Saltsjöbads Daniel Müllern blev Årets Köksmästare

Ystad Saltsjöbads Daniel Müllern blev Årets Köksmästare

Ystad Saltsjöbads Daniel Müllern blev Årets Köksmästare

danielmullern1_liggande

Daniel Müllern, gastronomisk ledare och chefskock på Ystad Saltsjöbad, har haft en stark inledning på året. I april korades han till Årets Möteskock i en landsomfattande tävling. Efter 13 veckors tävlande på bästa sändningstid tog han på torsdagskvällen även hem den prestigefyllda titeln Årets Köksmästare.

– Vinsten hade aldrig varit möjlig utan allt stöd från min familj och arbetskamraterna på Ystad Saltsjöbad. Tävlingsperioden har varit en berg-och-dalbana fylld av knivskarpt motstånd, sjukdom, saknad efter familjen och underbara ögonblick tillsammans med de andra tävlande, säger Daniel Müllern som firade segern på Ystad Saltsjöbad med vänner, kollegor och hotellgäster.

Daniel Müllern har under våren tävlat mot tolv andra professionella kockar om att göra nya versioner av svensk husmanskost i Kanal 5:s Köksmästarna. Deras kreativitet och erfarenhet har varje vecka satts på prov genom att ta fram nya versioner av klassiska rätter som bedömts av en professionell jury.
– Förutom att få laga mat till en gästjury av rang i finalen så betydde familjemiddagen mest för mig. Den delsegern gav mig en nytändning och då började jag tro på mig själv! Det värsta var lagtävlingen när vi inte fick prata med varandra. Då var jag på väg hem, säger Daniel Müllern.

Sedan 2013 storsatsar Ystad Saltsjöbad på gastronomi. Förutom två nya restauranger anställdes Daniel Müllern som stjärnkock och gastronomisk ledare med ansvar för restaurangerna och köket. Dessutom arrangeras den populära Matresan varje vår och höst där gäster besöker gårdar i närområdet och lagar mat tillsammans med hotellets kockar.
– Vi ska sätta hotellet på Sveriges gastronomiska karta och resan dit har börjat mycket bra. Med passion och glädje för matlagning kommer vi att nå långt, säger Daniel Müllern.

Daniel Müllern bestämde sig redan som tioåring för att bli kock. Han tog examen 1992 från Restaurangskolan i Malmö. Daniel har under åren provat sina vingar på erkänt fina krogar i Malmö, Göteborg och Stockholm, inklusive Operakällaren. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman. Under året har han hittills blivit både Årets Möteskock och Årets Köksmästare.

För mer information vänligen kontakta:
Anders Nilsson, VD YSB AB
Telefon: +46706 03 99 99
Email: anders.nilsson@ysb.se

Daniel Müllern
Mobil: 070-699 72 60
E-post: daniel@ysb.se

Pressbilder & mer information:
Ladda ner pressbild på Daniel Müllern: Bild 1
Ladda ner pressbild på Daniel Müllern: Bild 2
Ladda ner pressbilder
Ladda ner PDF-version av pressmeddelandet här

Om Köksmästarna:
http://www.kanal5play.se/#!/play/program/794953756/video/1100422012|/program/564407035
https://www.facebook.com/koksmastarna?ref=ts&fref=ts