Ystad Saltsjöbad prisas som Europas bästa sparesort för andra gången under 2016

Ystad Saltsjöbad prisas som Europas bästa sparesort för andra gången under 2016

nyhet_haute2016-winner

Ystad Saltsjöbad prisas som Europas bästa sparesort för andra gången under 2016

Ystad Saltsjöbad har för andra gången under 2016 utsetts till Europas bästa sparesort. Denna gång av den internationellt ansedda Haute Grandeur Global Hotel Awards. I våras fick man pris som Europas bästa sparesort av organisationen World Luxury Spa Award.

Det var på den årliga galaceremonin på Fairmont Bab al Bahr i Abu Dhabi den 20 oktober som hotellet tilldelades priset i konkurrens med flera erkända spaanläggningar runtom i Europa. Haute Grandeur är ett oberoende och opartiskt initiativ som syftar till att erkänna, belöna och kreditera utmärkande aktörer inom den globala hotellbranschen och där tonvikten ligger på feedback från gäster.

”Fantastiskt! Högst upp på pallen som bästa sparesort i Europa!! Nu håller vi en stabil internationell klass vilket har varit ett viktigt delmål. Jag är så stolt över våra fina medarbetare som har förstått vår vision & våra värderingar och lever och andas med dem varje dag” säger Anders Nilsson, VD på Ystad Saltsjöbad.

Sedan Salt Creek Spa byggdes ut med 850 kvm i slutet på 2014, har utmärkelserna duggat tätt. Men det är inte bara spaavdelningen som hotellet prisas för, i september fick man även ta emot pris för Sveriges bästa konferenshotell av World Travel Award.

”Det är riktigt motiverande att se att vi är så omtyckta av både affärs- och fritidsresenärer. Ystad Saltsjöbad har dessutom förstärkts ytterligare som destination för båda segmenten sedan vi öppnade gourmethotellet Villa Strandvägen 100 meter bort. Vi märker även av ett allt större intresse bland internationella turister, vilket är jättekul. Nu känns det självklart att sikta ännu högre, nu är det världsklass som ska uppnås”, avslutar Anders.

Ett urval av tidigare mottagna priser:

Sveriges bästa konferenshotell, World Travel Award 2016
Europas bästa sparesort, World Luxury Spa Award 2016
Sveriges bästa spadestination, World Luxury Spa Award 2016
Sveriges bästa hotell, World Travel Award 2015
Svenska Spahotells Branschpris 2015
Årets bästa Spa, Spa Awards 2015
Sveriges bästa mötesanläggning – Business Travel Awards, Customers Choice 2015

För mer information vänligen kontakta:
Anders Nilsson, VD YSB AB

Telefon: +46 706 03 99 99
Email: anders.nilsson@ysb.se

Pressbilder & mer information:

www.ysb.se/om-oss/pressbilder-pressreleaser