Ystad Saltsjöbads rekordsvit klockar in på nionde året

Ystad Saltsjöbads rekordsvit klockar in på nionde året

Ystad Saltsjöbads rekordsvit klockar in på nionde året

Ystad Saltsjöbad blickar tillbaka på ett framgångsrikt 2015. Året var nämligen det bästa någonsin för spahotellet, och omsättningen ökade med 13 procent jämfört med rekordåret 2014. Framgången är en kombination av trogna stamkunder, danskar som vallfärdar, en rad fina utmärkelser och satsningar på personalen och produktutveckling.

– Att bli ett internationellt destinationshotell i världsklass är hela tiden vårt mål. Därför har vi tydligt fokus på att överträffa våra gästers förväntningar. I allt vi gör måste vi ställa oss frågan: Kan denna investering hjälpa oss att leverera en bättre gästupplevelse? Svarar vi ja… så gasar vi, säger Anders Nilsson, VD för Ystad Saltsjöbad.

Ett sådant exempel är den nya utbyggnaden av spaet, som har mottagits väl. Det mål som sattes vid köpet av anläggningen år 2007, att bygga en året runt-destination, har infriats. Beläggningen på årsbasis hamnade på häpnadsväckande 95 %. Förklaringen är att både konferens- och privatmarknaden har växt och de internationella gästerna blivit fler. Omsättningen uppgick till totalt 175 miljoner kronor, en ökning med 13 procent mot året innan.

– Förra årets expansion resulterade i att vi anställde 10 personer och nu har vi 154 heltidsanställda på̊ hotellet. Det är många, det är till och med en tredubbling sedan vi tog över 2007. Vi är faktiskt en av Ystad kommuns största arbetsgivare, berättar Anders Nilsson.

Förvärvet av uterestaurangen The Shuffle Bar skapade en somrig mötesplats för både tillresta och invånare i Ystad. Men vd:n ser tillbaka på julen med kärlek:
– Carola Häggkvist firade julafton på Ystad Saltsjöbad, tillsammans med våra gäster och sin egen familj, sedan bjöd vi in till en makalöst vacker midnattskonsert. Det är ett minne för livet, berättar Anders Nilsson.

2016 har börjat i samma goda stil och även om tillväxten närmar sig toppen ligger fokus huvudsakligen på detaljerna och på den fortsatta produktutvecklingen. Just nu byggs till exempel en restaurang i Sandskogens Värdshus, som Årets Kock-finalisten Daniel Müllern är delägare i. Restaurangen ska ytterligare lyfta Ystad Saltsjöbad som matdestination.

– 2016 kommer bli ett mycket roligt år. Jag ser hur våra medarbetare växer och vi vill att de ska fortsätta blomma ut och har därför satt av mycket utbildningspengar för att möjliggöra detta, avslutar Anders Nilsson med.

fnwc5pkl6wcluspqtomb

Pressbilder & mer information:
Ladda ner pressbilder

För mer information vänligen kontakta:
Anders Nilsson, VD YSB AB
Telefon: +46 706 03 99 99
Email: anders.nilsson@ysb.se

Pressbilder & mer information:
www.ysb.se/om-oss/pressbilder-pressreleaser
http://www.mynewsdesk.com/se/essgroup/pressreleases/ystad-saltsjoebads-rekordsvit-klockar-in-paa-nionde-aaret-1300422