I Restaurang Port ligger fokus på det fransk-nordiska köket. En modern presentation med trygga huvudingredienser som speglar säsongens smaker. Ett klassiskt tidlöst, lyxigt residens där mat-mor stått i köket lång tid tillbaka. Kärleken till maten och hantverket är stor.  Val av råvaror och hanteringen i förberedelsen av maten görs alltid med största varsamhet vilket gör att den alltid känns fräsch. Symboliken bakom namnvalet är att det anspelar till havet utanför fönstret samt att det är den viktigaste platsen på hotellet – vår trygga hamn.

 

Välkommen till lunchen i Port!

Måndag – fredag – 11.30-13.30

Fortsättningsvis serveras lunch på tallrik i restaurang Port, i stället för buffé.
Take away lunch – 85kr/person, ink. bröd, smör och sidesallad.
Take away ”Lördagslunch” 195kr/person.

Lunchrätter vecka 22 hittar ni nedan – med reservation för ändring. 

Veckans vegetariska/veganska – 115kr/person
Grillad svensk sparris, bakad tomat, rotselleripuré & bovete
Veckans sallad – 98kr/person
”Chevre chaud” med kokta betor, solrosfrö och honungsvinägrett

Dagens – 115kr/person

Måndag
Varmrökt lax, kokta primörer & ramslöksmajonnäs
Kryddiga kalvköttbullar, rostad tomatsås & aioli
Tisdag
Lasagne med ruccolasallad
Ångad kolja, brynt smör, räkor & dill
Onsdag
Kalvfärsbiffar, gräddsås, lingon & sockerärtor
Laxpudding med skirat smör & dill
Torsdag
Ärtsoppa med långkokt fläsklägg, och skånsk senap
Fiskgryta med blåmusslor & saffransaioli
Fredag
Stekt fläsk med löksås
Pocherad flundra, vitvinssås & räkor

På lördagar ska det självklart njutas lite extra, av så väl mat som dryck.
Med detta sagt så är vi oerhört stolta att presentera vår fantastiska lördagslunch.
Varmt välkomna hit och prova!
(OBS! Under maj & juni månad serveras lördagslunchen även söndagar och röda dagar)

Förrätten serveras familystyle och kan se ut ungefär så här:
Tomat- & kronärtskocksallad, kallskuret, oliver, chornichonger, bönkräm, ostar, lant pateé, bröd & smör

Till varmrätt har ni valet mellan fisk, kött eller veganskt.

Precis som förrätten serveras även desserten familystyle, och ser ut ungefär så här:
Småkakor/macaroons, brownie, färsk frukt, morotskaka & mini brulée.

195kr/person.

Vår lunch bokas i bokningskalendern bredvid. Det går så klart även bra att mail oss på port@ysb.se.

Middag 17:30-21.30

Till middag kan ni avnjuta en fantastisk trerätters eller välja från vår a la carte. Om ni är ett sällskap över 12 personer önskas en förbeställning några dagar innan. Släng gärna i väg ett mail till oss med era funderingar eller förfrågningar på port@ysb.se.

Bra att få med i ert mail så vi kan svara på era frågor direkt eller boka ett bord:
Namn? Tel? Email? Antal gäster och antal barn? Avvikande kost? Kommer ni att bo hos oss? Och i så fall, vilket bokningsnummer har ni fått? Något speciellt ni firar? Något som är bra för oss att veta för att kunna göra ert besök hos oss ännu mer fantastiskt?

Välkommen & vi syns vid havet!

Boka bord

Menyer
– Klicka på bilden för att se menyn i full storlek.

A la carte

 

Paketmeny