Möt hotellchef Maria Fridolf

Möt vår nya hotellchef Maria

Det händer ständigt spännande grejer på Ystad Saltsjöbad. Lagom till det nya året har vi fått en ny hotellchef, vi välkomnar Maria Fridolf till Ystad Saltsjöbad! Maria bor i Ystad med sin familj och kommer närmast från bankvärlden. Så hur hamnade hon egentligen hos oss på Ystad Saltsjöbad? Och vad har hon för förhoppningar om framtiden? Vi tog en kort pratstund med henne.

Maria, kan du inte berätta lite om dig själv och hur du hamnade hos oss som hotellchef?
Jag bor i Ystad med min man och två döttrar. De senaste 16 åren har jag haft olika chefspositioner inom bank- och försäkringsbolag och har egentligen ingen arbetslivserfarenhet inom hotell och restaurang. Men jag har alltid fascinerats av hotellvärlden och har följt Ystad Saltsjöbads utveckling de senaste åren med stort intresse. Anders Nilsson (VD på Ystad Saltsjöbad) och jag har tidigare arbetat tillsammans på bank innan han bytte bransch, och arbetet som han och hans team genomfört är imponerande på så många plan. Så när jag fick chansen att få börja här som hotellchef kändes det som ett otroligt spännande och motiverande steg, som jag självklart inte kunde tacka nej till. Ystad Saltsjöbad är ett fantastiskt ställe, med en unik känsla och läge, och med underbara gäster och medarbetare.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan ditt jobb som hotellchef och dina tidigare tjänster?
Jag skulle nog säga att den största skillnaden är tillgängligheten. På en bank stänger man klockan 15 på fredagen och går hem. Här på Ystad Saltsjöbad har vi gäster och medarbetare dygnet runt, året runt. Allt måste vara på topp alltid, så att vi kan ge varje gäst den allra bästa upplevelsen. Vi ska vara en destination i världsklass och vår målsättning är att skapa stamgäster, samtidigt som vi ska vara en arbetsplats som utmärker sig. Det är givetvis en utmaning, men också så otroligt givande och motiverande!

Givetvis är ju Ystad din favoritplats, men om du skulle åka någon annanstans, vart åker du helst då?
Haha precis, inget går ju upp emot Ystad! Österlen måste jag ha med, det finns inget vackrare resmål, vi har det fantastiskt på hemmaplan. Jag har tidigare bott i Paris och jag älskar att återvända dit, men även andra delar av Frankrike som Normandie, Bretagne, Antibes… För 3 år sedan upptäckte jag USA med en roadtrip på ett par veckor längs västkusten, och sedan blev det östkusten med New York som fick besök i fjol. Nu får vi se vart det blir nästa gång, där finns ju så mycket mer jag skulle vilja upptäcka i USA!

Vad har du förhoppningar och tankar inför framtiden?
Jag har stora förhoppningar om utveckling! Dels på ett personligt plan då detta är en helt ny bransch för mig, dels att fortsätta det fantastiska arbetet med att utveckla Ystad Saltsjöbad som destination, få fler att upptäcka och uppleva oss, men även som arbetsplats. Våra medarbetare är det viktigaste vi har, det är de som från bokning, via reception, housekeeping, restaurang och spa som skapar de upplevelser som våra gäster tar med sig härifrån. Det är ett arbete som jag ser väldigt mycket fram emot att få vara med om!