Recept

Vår berömda Eggs Benedict!

Här kommer det, vårt berömda recept som du enkelt kan slänga ihop hemma!

Ingredienser:
4 skivor toastbröd
4 skivor rökt kalkonbröst
6 st ekologiska ägg
2 dl skirat smör
Champagnevinäger
Citronjuice
1 knippe gräslök
Cayennepeppar
Paprikapulver
Salt
Peppar
1 dl ättika

Så här gör du:
Värm upp 1,5 liter vatten och ättika på medelvärme på spisen, cirka 85 grader.

Gör sedan hollandaisesåsen, genom att ta 2 av dina ägg och separera äggulorna från vitan. Lägg äggulorna i en kastrull med 1,5 msk champagnevinäger, 1,5 msk citronjuice 1 msk vatten. Vispa din röra över ett vattenbad (förslagsvis det vattnet du redan värmt upp), fluffigt och varmt i cirka 2 minuter, häll sedan i en tunn stråle ljummet skirat smör. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer vinäger/citronjuice.

När vattnet når rätt temperatur så rör du runt, så att en virvel bildas. Kläck sedan ner äggen (4 stycken) en i taget, och låt de skjuda i cirka 4 minuter. Rör om försiktigt i vattnet så att äggen inte lägger sig på botten av gryten. Låt svalna något på en kökshandduk

Rosta brödskivorna i en brödrosten eller i ugn (180 grader i cirka 3 minuter).

Lägg kalkonbröstet på det rostade brödet och sedan de pocherade ägget, toppa rikligt med din nyslagna hollandaisesås över ägget. Garnera med 1 nypa paprikapulver, 1 knivspets Cayenne och finhackad gräslök.

Bon appétit!